2011. december 26., hétfő

Kricsfalvi Péter: Stressz a lelke mindennek - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

A könyv eredeti ára 2850, -Ft
156 oldalas
"Sokféle könyv és írás jelent már meg a stresszről, orvosbiológiai, vezetői, lélektani, szervezési szempontból. Ebben a kötetben arra teszek kísérletet, hogy olyan kézikönyvként használható írást kapjon az olvasó, amelyet bármikor kalendáriumszerűen elő lehet venni, nem pedig egyvégtében végigolvasni, majd letenni. Jó lenne, ha visszalapoznának, újra és újra megnéznék egyes fejezeteit, összevetnék saját ismereteikkel, tapasztalataikkal, a máshol olvasottakkal, hallottakkal - és nem utolsósorban megfogadnák a benne foglaltakat. Erre nem hirtelen felindulásból, hanem józan megfontolásból lehetne sort keríteni. A képek, rajzok és a kölcsön vett bölcs gondolatok azt a célt szolgálják, hogy meditatív, lassú tempóban olvassák, ne rohanjanak át rajta, tekintsék ezeket pihenőhelyeknek, megállóknak.
Ha e könyvnek csak egy töredéke is szolgálja az olvasó életminőségének javítását, önbecsülése, önismerete erősödését, másokkal és öngamával való harmonikusabb viszonyát, már betöltötte funkcióját.
Megtanultam, hogy a gyógyításhoz nem elég a betegség, vagy a beteg szerv kezelése, meg kell ismerni a páciens élettörténetét, szűkebb-tágabb környezetét, élet- és munkakörülményeit, a betegséghez, a gyógyuláshoz való viszonyát, ezzel kapcsolatos vágyait, szükségleteit.
Nyolc éve vezetek egy egészségpénztárat, ahol minta értékű egészségmegőrző és életmód programokat irányíthatok tagjaink javára és a magunk épülésére.
Ma már biztos vagyok abban, hogy az egészségügynek nem a beteggyógyításnál kell kezdődnie és végződnie. Nehezebb volt a sok megtanult ismeretet és technikát a saját életemben is elfogadni, használni, és nem csak a betegek gyógyításakor bölcselkedni. Ezért is vagyok ma már sokkal kevésbé türelmetlen, mert azt látom, hogy nem elég a tények ismerete, a tudás, ahhoz, hogy ezt sajátunkként tudjuk hasznosítani vagy nagy fájdalomra, krízisre, vagy erős elszántságra, külső hatásra van szükség. "
Kricsfalvi Péter



Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Az aukció vége: 2011-12-25 23:28
. Kricsfalvi Péter: Stressz a lelke mindennek - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Fontos